Pogoji poslovanja

 

1. Podatki o upravljalcu spletnega mesta

Spletno mesto upravlja: VLAGANJE, podjetniško in poslovno svetovanje, d.o.o., Pernetova ulica 13, 1236 TRZIN, matična številka: 2365057000, davčna številka: SI94211027.

2. Splošne informacije o sistemu plačevanja

Splošni pogoji spletnega poslovanja so usklajeni s temi zakoni in predpisi:

  • Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1),
  • Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot),
  • Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

3. Spletno mesto lahko omogoča tele storitve plačevanja:

  • z gotovino, in sicer ob prevzemu pošiljke ali opravljene storitve;
  • preko spleta s kreditno kartico. Po oddaji naročila se vnesejo podatki o plačilni kartici in izvede plačilo v oknu varnega spletnega plačevanja v okviru globalne obdelave plačil;
  • prek spletne banke oziroma s predračunom (nakazilo na TRR) in opombo, da bo stranka izvedla plačilo z nakazilom prek spletne banke;
  • prek mobilne naprave. Plačilo bo stranka izvedla prek mobilne naprave in mobilnega operaterja;
  • nakup je mogoče opraviti tudi na obroke.

NLB banka omogoča za svoje komitente obročno plačevanje. Pri nakupu na obroke je potrebno poleg nakupne vrednosti izdelka oz. storitve plačati še manipulativne stroške oziroma nadomestilo (višina nadomestila je v skladu s tarifo NLB).

Obročno plačilo je možno do največ 12 obrokov in v skupni vrednosti najmanj 50 €. Za imetnika kartice velja, da plačuje brez dodatnih stroškov, brez predložitve dokumentacije in brez zagotavljanja dodatnih zavarovanj.

Pogoj za nakup na obroke je ta, da ima imetnik kreditno kartico ali debetno kartico, ki omogoča obročno odplačevanje. Več informacij o možnosti obročnega odplačevanja s posamezno kartico posreduje banka izdajateljica. Pogoje za obročno plačevanje s karticami določa vsaka banka posebej.

4. Varnostni nadzor nad plačevanjem:

  • varnostni nadzor nad plačevanjem s kreditnimi karticami izvaja samo preverjeni in izbrani poslovni partner, zadolžen za obdelavo globalnih plačil;
  • globalni ponudnik za obdelavo plačil si prizadeva zlorabe kreditnih kartic zmanjšati na najnižjo možno raven.

5. Izdaja računov

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo plačila za opravljeno storitev.

6. Cene

Vse cene na spletnih straneh upravljalca spletnega mesta so v EUR in ne vsebujejo zakonsko predpisanega davka na dodano vrednost (DDV), razen če je izrecno napisano drugače.

Prevzemnik naročila bo storitve za izdelavo spletnega mesta postavil v 20 dneh po prejemu zadnjega naročnikovega podatka; šele takrat bo možna tehnična postavitev oz. zagon.

Pri plačevanju ostalih storitev sta datum dobave in plačila enaka.

7. Pravica potrošnika do odstopa od pogodbe

Če v postopku obravnave pritožbe imetnika plačilne kartice nastanejo stroški, je predviden enkratni strošek 6,90 EUR, brez DDV, na transakcijo in v celoti bremeni naročnika (plačilo po predračunu).